keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Suklainen cassismoussekakku


Isänpäivänä, meillä oli kahvipöydässä 4 päivänsankaria. Isäni, Ukkini, Enoni, sekä Äitini. Viimeisin vietti syntymäpäiväänsä. Koska edellisenä viikonloppuna oli syöty täytekakkua ja tulevana myös, päätin tehdä jotain muuta. Tein siis tällaisen moussekakun joka löytyy 2006 vuoden pirkasta, mutta myös pirkan nettisivuilta. Ensi kerralla laittaisin ehkä suklaamousseen vain yhden liivatteen ja cassismousseen yhden lisää. Tämä siksi, että suklaamousse oli huomattavasti hyytyneenpää, kuin cassismousse. Mutta hyvää oli ja tuo mustaherukka eli cassismousse oli ihanan raikasta!



SUKLAINEN CASSISMOUSSEKAKKU
(20 annosta, à 50 g)

Ainekset:

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kostutus:
1 dl Pirkka-mustaherukkamehua (laimentamatonta)

Cassismousse:
3 liivatelehteä
220 g (noin 4 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl Pirkka-mustaherukkamehua (laimentamatonta)

Suklaamousse:
2 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl konjakkia

Koristeeksi:
Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä (tai esim. CandyKing suklaamaissipalleroita)

1. Peitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.

3. Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa.

4. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri.

5. Vatkaa molempien moussejen kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

6. Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.

7. Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.

8. Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Näin ne "marmoroituvat" keskenään. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

9. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.


Kunpa olisi niitä reunakalvoja, niin tulisi paljon siistimmät reunat...

Ei kommentteja: