tiistai 4. marraskuuta 2008

Prinsessan Belle-kakku


Pienen prinsessan juhlissa söimme vaaleanpunaista Belle-kakkua.

Sisällä kakussa on kaksinkertaisena Kinuskikissan appelsiininen täyte ja annoin appelsiinimurskan hoitaa kokonaan kostutuksen ja hyvin hoitikin, kun edellisenä iltana kakun täytin. Päällä Bake and Partystä tilattu valmis kakkukuva. Ja sen alla ja kakun reunoilla värjättyä Flora vispiä höystettynä vaniljakreemijauheella. Laitoin kuvan kakkuun 3-4 tuntia ennen tarjoilua ja hyvänä pysyi vaikka vispiä oli alla.

Sivupursotuksen röyhelöä, eli kahdeksikkoa ylhäältäpäin tehtynä. Röyhelöiden jälkeen Flora vispi loppui kesken (oikea kermasyöppö tuo pursotus!) ja eikun lisää vatkaamaan. Sitten töksäyttelin reunoille vain "tähtiä". Nykyään minulla on tullut ongelmaksi nuo päällisen reunapursotukset, kun ei oikein keksi mitä tekisi, enkä ikinä saa niistä sellaista kuin haaveilen. Vinkkejä siis otetaan vastaan! :)

Päällä vielä marsipaanikukkasia ja uudella kirjainmuotillani tehty ELINA 4-teksti.

Kerma-tuorejuustotäyte ja appelsiinimurska (Kinuskikissan)

¾ prk (540 g/kpl) appelsiinilohkoja sokeriliemessä (Rainbow)

2 dl kermaa
300 g appelsiinituorejuustoa
¼ dl vaniljakreemijauhetta

Kaada appelsiinilohkot-säilykkeestä liemi pois, mutta säästä osa kostutusta varten. Soseuta appelsiinilohkot nopeasti tai murskaa ne haarukalla. Levitä kostutetun pohjan päälle. Huom: pohjaa kannattaa kostuttaa hieman normaalia vähemmän, sillä appelsiinisose/murska on hyvin mehukasta.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Levitä appelsiinimurskan päälle.

4 kommenttia:

sofiella kirjoitti...

Kaunis ja prinsessamainen kakku, kuten kuuluukin pikku-prisessalle olla! ;)

Pia kirjoitti...

Ihana kakku <3
Tuo reunapursotus tosiaan ottaa aika lailla kermaa ja olen myös huomannut että sitä ennen kannattaa tehdäkkin isompi satsi kemraa kuin moneen muuhun ;)

Insanity_ kirjoitti...

Todella suloinen kakku!
Ihanat värit, ja todella kauniit koristelut. Olet taitava. :)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Sofiella ja insanity kommenteistanne :)

Pia: Kiitos, se pursotus tosiaan vei ja kermaa tuli melko leveä kerros kakun reunaan. Pitää ensikerralla kokeilla pienemmällä tyllalla jos tulisi ohuempi. :)