sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Nigellan suklaakakku




Eilen vietimme muutaman luokkakaverin kanssa kakkukestejä, samalla juhlien yhden paikallaolijan nimipäivää. Toisen luokkakaverin kanssa, teimme yhdessä tämän suklaakakun puolikkaana versiona. Väliin laitoimme aprikoosihilloa ja suklaakreemiä vain päälle. Kiitos kaverit seurasta ja kivasta päivästä!


Ohje suoraan Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää (Minä kopioin sen Marilee-leivoskelee-blogista)

10 annosta (tai yksi särkyneelle sydämelle)

Kakkupohjaan:

6 ½ dl vehnäjauhoja

2 3/4 dl sokeria

1 1/4 dl fariinisokeria

1 runsas dl parasta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

3 munaa

1 ½ dl kermaviiliä

1 rkl vaniljasokeria

175 g suolatonta voita sulatettuna ja jäähdytettynä

1 1/4 dl maissiöljyä

3 dl kylmää vettä

Kuorrutukseen:

175 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita

4 ½ dl tomusokeria siivilöitynä

1 rkl vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 kakkuvuokaa. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokerit, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa munat, kermaviili ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Sulatettu voi ja maissiöljy on kätevintä yhdistää toisiinsa sähkövatkaimella, jolloin tarvitset vielä yhden kulhon; vatkaa lopuksi joukkoon vesi. Kaada kuivat aineet kerralla rasva-vesiseokseen ja anna koneen käydä hitaasti. Lisää munaseos, sekoita taikina tasaiseksi ja jaa sitten kahteen kakkuvuokaan. Paista pohjia uunissa 50-55 min. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla, kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjien vetäytyä vuoissaan 15 min. ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään. Kuorrutusta varten sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota voi kermaisen pehmeäksi ja lisää sihen siivilöity tomusokeri. Jatka sekoittamista, kunnes syntyy kuohkea, ilmava seos. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja suklaa ja sekoita kuorrutus huolella kiiltävän tasaiseksi massaksi. Levitä toiselle kakkupohjista neljäsosa kuorrutteesta, nosta toinen kakku päälle ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Minkä kokoisessa vuoassa paistoit puolikkaan kakusta ja minkä aikaa?