sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Iglukakku


Rouva Täytekakku oli jokin aika sitten tehnyt iglukakkua ja minäkin tahdoin kokeilla sellaisen tekemistä, kun näin talvikin on tänne saapunut :)
Tämän tein myös yhdessä luokkakaverini kanssa eilisille kakkukesteille. Minä tein aiemmin pingviinihahmot, jotka yrittävät esittää kaikkia paikalla olleita. Ja kaikilla on joku ominaispiirre, liittyen ainakin musiikkiin. Oviaukko on myös tehty aiemmin kuivumaan, jotta pysyy pystyssä.

Pohjana kakussa 3 munan kakkupohja pellille tehtynä. Sisällä vadelmia ja diplomaattikreemiä, eli puolet flora vispivaahtoa ja puolet vaniljakreemiä. Kostukkeena vaniljasokerilla maustettua maitoa. Kakku kasattu nurinpäin pyöreään kulhoon. Päällä marsipaania, jonka alla myös diplomaattikreemiä. Luokkakaverini teki nuo iglun viivat pizzaleikkurilla ja ruokaveitsellä. Marsipaania on värjätty valkoisemmaksi elintarvikevärillä.

Pingviinit ovat sokerimassaa ja marsipaania, yksityiskohdat tehty elintarvikeväreillä. Tähän kakkuun ja koristeisiin upposi (ja vähän enemmänkin marsipaania) Salaisen leivontaystävän lähettämä marsipaanipötkö, kiitos siitä!

Kakku oli omasta ja muidenkin mielestä maukasta, vadelmat ovat kyllä nii-in hyviä kakussa :P

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vitsit miten hieno:D eihän tota henno edes syödä! -Epe-

sofiella kirjoitti...

Voi kun onkin hieno!!! Todella ihku-ihania nuo pingut... ;)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Epe ja sofiella :)

PAMPULA kirjoitti...

Onpa kivan näköinen kakku =)

Manteli kirjoitti...

Täällä suunnittelen ensi viikoksi iglu-kakkua, olipa kiva löytää näin onnistunut malli! yhden pingviinin olen jo tehnyt! =)

Mambo kirjoitti...

Oi kun suloinen kakku :D

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommenteista, ne ilahduttavat aina! :)

Heli kirjoitti...

On kyllä hauskan näköinen, hieno!