tiistai 4. marraskuuta 2008

Bebet


Pikkusiskoni prinsessajuhlissa tarjoilimme bebe-leivoksia. Tein leivokset maidottomiksi, jotta ne sopivat kaikille ja osaan piilotin äidin tekemää mansikkahilloa myös sisälle.

Ohjeen löysin ja kopioin Nasuttajalta.

Bebet

Pohjat:
100g voita tai margariinia

2 rkl sokeria

1 keltuainen

2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa (tein soijajuomasta)

1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

(hilloa)


Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

n. 1 valkuainen

karamelliväriä

nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin (kuva). Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.


Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vaniljasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vaniljakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vaniljatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.


Winkki: Pohjataikina on helpompi painella vuokiin, kun pidät foliovuoat pinossa. Alemmat antavat tukea sille vuoalle, mitä olet juuri vuoraamassa taikinalla. Näin foliovuoat pitävät myös paremmin pyöreän muotonsa.

Ei kommentteja: