maanantai 6. lokakuuta 2008

Omarsuklaa-palat


Kummitätini pyysi minua tekemään hänelle pellillisen suolaista ja makeaa jotakin työjuttua varten. Päätin kokeilla Hellapoliisin kehittämiä Omarsuklaa-paloja, koska ohje kuulosti niin herkulliselta. Oli todella hyvää! Etenkin kuorrutus. Itse lisäisin ehkä pohjaan vielä vaikka tummaa suklaata sulana, jotta saisi vielä suklaisemman herkun...


Omar-palat uunipellillinen (ohje kopioitu Hellapoliisin-sivuilta)

4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g margariinia
1 1/2 dl maitoa

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Käytin itse vanilja"tuorejuustoa")
200 g Omar-suklaata
1/2 dl maitoa tai kermaa

Koristeeksi:
Omar-karkkeja


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi sulatettu margariini ja maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin kahden minuutin ajan. Sekoita välillä, jotta suklaa ei pala. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon, ohenna kermalla tai maidolla. Levitä seos kypsän torttulevyn pintaan. Koristele paloitelluilla Omar-karamelleilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja nämä oli muuten suorastaan syntisen hyviä! Nam! Kiva että sain ohjeen täältä ja pääsen itsekkin tekemään. Kiitos! Terveisin; Kummitätisi työkaveri