perjantai 24. lokakuuta 2008

Maidoton hedelmätäytekakku

Viikko sitten sain kunnian tehdä kakut isoiso-tätini hautajaisiin. Tämä täti työskenteli aikoinaan kotitalousopettajana ja onkin aina ollut kannustamassa minua kokkailuissa ja leipomisissa. Monta keittokirjaakin olen häneltä saanut.

Tein hautajaisiin 2kpl 7 munan puolukka-kinuskitäytekakkua Kinuskikissan täytteellä, mutta niistä ei tullut oikein onnistuneita kuvia kiireessä ja muutenkaan en ollut täysin tyytyväinen niihin, kun aikaa ei ollut tarpeeksi. Näiden kahden kakun lisäksi tein vielä tällaisen maidottoman kakun:


Maidoton hedelmätäytekakku

-5 munan kakkupohja leikattuna kolmeen osaan
- Lähes yksi purkillinen Dronningholmin aprikoosihilloa
- 2 pientä ananasmurskapurkkia
- 2 purkkia mangoa pilkottuna

Molempiin väliin siis hilloa kerros, sitten purkki ananasmurskaa ja purkki mangoa pilkottuna. Kostutus ananasmehulla.

Kuorrutin kakun Ekolo-ekokaupasta ostamallani Soyatoo-"kermalla". Kerma vatkautui paremmin, kuin gogreen vispi, johon olen täysin turhautunut. Kerman maustoin kaakaojauhella ja tomusokerilla. Koristelin (elämäni ensimmäistä kertaa) pinnan raapalla ja marsipaanikukalla, sekä sokerihelmillä.
Tätä kermaa tulen käyttämään jatkossakin maidottomissa tuotteissa, vaikka hinta on korkeampi. Maku oli kyllä paljon parempi ja vatkautuvuus ennenkaikkea!

Kakku oli hedelmäistä, raikasta ja hyvää.

Ei kommentteja: