keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Koulukuulumisia vihdoin

Meillä on nyt jo toinen jakso meneillään ja tämä jakso on leipomojakso. Kolmena päivänä viikossa olemme leipomossa ja nyt olemme edistyneet leivistä ja pullista, Pasteijoihin ja wienereihin. Karjalanpiirakoitakin rupeamme pian rypyttelemään. Sitten meillä on tottakai teoria-aineita. On kestävää kehitystä, hygieniaosaamista, sekä ammatillista englantia.

Ainiin ja viime viikolla opettelimme Kahvipitkon (pullapitkon) tekoa. 3 ja 4 säikeen pitkoja. Neljän säikeen letitys oli varsin kivaa, ja yritin kovasti googletella 6 säikeen ohjetta, mutten löytänyt. Täältä löydät ainakin ohjeen tuohon 4 säiken letitykseen. (4 säikeen on vaikeampi, kuin viiden ja kuuden vielä vaikeampi) Kannattaa kokeilla, sillä ei se minusta ollut niin vaikeaa, kun mitä luulisi.

Tänään meillä oli vähän erikoisempi leipomopäivä, sillä koulussamme vieraili eläkkeelle jääneitä mestarileipureita - ja kondiittoreita. Saimme kierrellä katselemassa heidän työskentelyä ja kokeillakkin jotain. Itse sain opetusta lusikkaleipien oikeaoppiseen tekoon. Oli kyllä hienoa katsella, kun he siinä vilinässä ja ihmisten katsellessa pystyivät keskittymään niin hyvin työhönsä ja loihtimaan hienoja lopputuloksia. Harmi, ettei ollut kameraa mukana!

Muutenkin tuo kuvaaminen ei vielä ole luonnistunut opinnoissa. Yleensä kun tuotteet saadaan valmiiksi, on kiire pakata ne ja viedä myymälään, että pysytään aikataulussa. Varmaankin sitten konditoriapuolella tulee yritettyä enemmän sitä kuvaamista. Ensi jakso meillä on keittiöpainotteinen ja joulun jälkeen lähdemme ensimmäiseen työharjoitteluun. Ensi jaksossa on taas karkkikurssia, nam!

Sellaista....

Ei kommentteja: