sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Porkkanakakku

Viime viikon olen syyslomaillut ja voisin kieltämättä kyllä hieman vielä lomailla, mutta on kiva palata kouluunkin. Lomasta osan vietin Mikkelissä ja tapasin siellä yhteensä 3 ystävääni, sekä kummipoikani. Yhden ystäväni kanssa, vietimme päivää leipoen porkkanakakkua. Olimme päättäneet leipoa yhdessä, ja kun pohdimme mitä leipoisimme, tuli puheeksi raidoitus, joka esim aleksanterinleivoksissa on. Totesimme molemmat, ettemme ole ikinä tehneet sellaista! Muistin sitten Muffariinan blogissa nähneeni joskus porkkanakakun, johon oli tehty sellainen raidotus suklaasta kakun päälle ja sitä päätimme leipoa :) Tämä on siis yhteistyöllä kokonaan tehty!





Tässäpä ohje kopioituna muffariinan blogista, alkuperä on jokin muu:

Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (eli ehkä noin 5 kpl)
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa (tai vettä)
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia (tai 1 tl neilikkaa, 1 tl kanelia)

Kuorrutus (jonka määrän saa puolittaa jos nyt on ihan pakko, mutta eihän sellanen nyt ole mistään kotoisin):
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(2 tl sitruunamehua)
(tummaa suklaata ja rypsiöljyä)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat hienoksi, ja mittaa että raastetta on melko tiiviisti puristettuna 4,5 dl. Sekoita fariinisokeri, öljy ja maito kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää neste jauhojen joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista ainakin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan. Tämä on se vaikein osuus, mutta tee sillä välin vaikka kuorrute sekoittamalla kuorrutteen aineet hyvin keskenään (suklaata lukuunottamatta) ja katso salkkarit. Kuorruta kakku. Mikäli mielit koristeita, sulata suklaa varovasti pienen öljytilkan kanssa. Kaada suklaa pursotuspussiin (minigrippussi passaa hyvin) ja piirtele kakkuun rinkuloita. Vetele sitten hammastikulla viiruja kakun keskeltä ulkoreunoille tai toisinpäin.

Ja oli kyllä ihanan mehevää ja makoisaa, kannatan kokeilua!

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Herkullisen näköinen!!!