maanantai 4. elokuuta 2008

Mokkapalat

Kun pikkuveli oli hoidossa luonani, hän toivoi minun tekevän mokkapaloja. Suostuin, sillä hän joutuu melko usein olemaan ilman jotain herkkua maitoallergiansa takia. Käytin mokkapaloihin siis soijajuomaa ja maidotonta margariinia. Puolet kuorrutteesta tein mansikkatomusokerista. Hölmönä heittelin suklaapalleroita mansikkakuorrutteisiin, joten veli sai syödä vaan normaalikuorrutteisia. Normaalikuorrutteisissa on värillisiä sokerilinssejä koristeena. Kuvan palasessa vähän niukasti.

Ohje reetta.netistä

MOKKAPALAT
uunipellillinen

·Taikina:
·3 munaa
·3 dl sokeria
·200 g voisulaa
·2 dl maitoa
·5 dl vehnäjauhoja
·3 tl leivinjauhetta
·2 tl vanilliinisokeria
·2-3 rkl kaakaojauhetta
·Kuorrutus:
·4 dl (225 g) tomusokeria
·50 g sulatettua voita
·5 rkl vahvaa kahvia
·1 rkl kaakaojauhetta
·2 tl vanilliinisokeria
·koristeeksi nonparelleja tai tomusokeria

1. Sulata rasva ja laita jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakaojauhe kannattaa lisätä siivilän läpi) ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
4. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista 200 asteessa noin 15 min.
7. Sulata kuorrutusta varten voi. Sekoita muut aineet keskenään, kaakaojauhe taas siivilän läpi. Sekoita seos voisulan joukkoon.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Ole ripeä, sillä kuorrutus jähmettyy nopeasti!
9. Ripottele pinnalle koristeet.
10. Leikkaa levy terävällä veitsellä vinoneliöiksi tai neliöiksi.

Ei kommentteja: