tiistai 12. elokuuta 2008

Banoffee-torttu


Synttäreille tein ensimmäistä kertaa blogeissa paljon kiertänyttä Banoffee-torttua, kylläkin pikkuisin muunnoksin. Koristeena kaakaojauhoa ja aiemmin tehdyt saippuakuplakoristeet. Oli kyllä todella herkullista ja kaloreita nolla :D

Ohje on Ullan Elämä makeaksi-blogista:

BANOFFEE-TORTTU

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Kondensoitua maitoa on mm. etnisissä kaupoissa myytävänä.

Tein itse hieman isompaan irtopohjavuokaa, joten siitä tuli luonnollisesti matalampi torttu ja vispikerman tilalle laitoin flora vanillaa paksunnettuna vaniljakreemijauheella.

1 kommentti:

cebic kirjoitti...

Kiitos onnitteluista ja toivottavasti jaksat jatkossakin vierailla blogissani :)

Ihana tää banoffee! Ihan vesi herahti kielelle tästä ohjeesta.
Oiskohan missään Joensuun kaupoissa maitotiivistettä...