torstai 10. heinäkuuta 2008

Marsipaanijuttuja

Muutamana iltana/yönä on tullut näperrettyä marsipaanista, siinä samalla kun on hyvä miettiä kaikenlaista. Omat synttärit lähestyy ja kuplakakkuja on tulossa. Kupla-autot on mun lemppariautoja ja saippuakuplat liittyy lähitulevaisuuden koitokseen, joka pysyköön salaisuutena ;)


Tässä on, tai yrittää olla saippuakuplia ja saippuakuplapuhallin:


Kuplat ovat valkoista marsipaania ja sivelty kimalletomuväreillä (sekoitin tomuväriä hyppyselliseen tomusokeria, jotta sain vaaleat sävyt).
Punaisen puhaltimen varressa on sisällä spagettia tukemassa, joten tätä ei kannata syödä.


Ja sitten, elämäni ensimmäinen maalaus marsipaanille:


Olen aika tyytyväinen, kun kyseessä on kuitenkin ensimmäinen maalaus. Toi perspektiivi on vähä kumma, mutta aikalailla sellanen alkuperäinen kuvakin oli. Värivarastoni on vielä melko rajallinen, joten ihan kaikkea en pysty maalaamaan mitä tahtoisin. Kuva on netistä tulostettu ja laitoin paperin marsipaanin alle, kun hahmottelin kuplan siihen. Sitten maalasin sen ja taustan ja pari päivää myöhemmin (kun kävin mustan värin ostamassa) tein mustat rajaukset.


Ja sitten kukkasia (Gerbera tehty jo aiemmin, sinisten gerberoiden kanssa):


11.7 Lisää liljoja:

4 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Voi miten ihania nuo saippuakuplat :) Ja kiva tuo maalaus!

Helmi.fi kirjoitti...

Oletpas taas loihtinut valtavan määrän ihania koristeita ja kakkujakin. Minua ihan hävettää, että en ole saanut mitään aikaiseksi -tosin muuttopuuhat on vieläkin vähän kesken ja uudessa asunnossa kaavaillaan jo uutta pihaa ja aidanrakennuspuuhia, joten tuntuu, että tekemistä riittää.

Äärettömän kauniita nuo sinun gerberasi, haluaisin ehdottomasti vähän omaa aikaa, että pääsisin niitä kokeilemaan. Nuo liljat mitä olet tehnyt, ovat myös kauniita, tosin tuolla muotilla ne rikkoutuvat normaalia helpommin.

Ensimmäinen maalaus on hieno. Minun ensimmäiseni oli varsinainen räpellys, tuosta voi kyllä sanoa, että kokemus opettaa ja aan tekemällä oppii.

Olisi niin ihanaa loihtia suklaa-mansikkakakkua, mutta mistä sitä aikaa repisi?

Joko sinulla pian alkaa muuttotouhut myöskin? Onko syksyn suunnitelmat jo selkityneet? Vähän sateista on ollut (ainakin täällä), mutta nautitaan nyt vielä kesästä.

sofiella kirjoitti...

Hieno maalaus ja ihan on kuplan näköinen! Nuo saippuakuplat on tosi hauskan näköiset ja kivat kimaltavat värit olet niihin saannut! Tuo onkin hyvä idea sekoittaa tomusokeria väreihin ja sitten sivellellä ...

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista, ne piristävät kummasti! :>

Helmi.fi: Muutto on todella ymmärrettävää syy leipomisten vähäisyyteen. Minä olen koittanut jo vähän pakkailla vuokiakin, mutta kaivelen niitä tarpeen vaatiessa taas takaisin :D

Sofiella: Luin jostain tuon ohjeen, että tomuvärejä voi ohentaa/vaalentaa tomusokerilla. Ei siis oma ideani :)