maanantai 2. kesäkuuta 2008

Viulukakku (puolukka-vanilja, laktoositon)

Viulukakku valmistujaisiin, oli pitkäaikainen haave. Ensin suunnittelin hankkivani kitaran mallisen vuoan, jossa paistettua pohjaa voisin leikellä viulun muotoon. Sittemmin myönnyin siihen, että pohjan voi leikellä ihan ilman vuokaakin. Loppumetreillä mustan värin puuttuminen jarrutti, mutta salaisen leivontaystävän lähettämä tumma suklaamassa taisi pelastaa tilanteen :)
Olen todella onnellinen, että sain tämän haluamani kakun ja että se onnituikin hyvin.

Tein kakkua varten Unelmakakut-kirjan kääretorttupohjan 1,5 kertaisena ja paistoin sen kolmessa osassa niin, etten levittänyt taikinaa koko pellille. Levitin taikinan suunnilleen viulun kokoon, jottei tulisi hukkapalaa niin paljon. Tein paperista sitten viulun sabluunan, jonka kokosuhteisiin otin mallia omasta lainaviulusta. Leikkein veitsellä pohjat viuluiksi.

Täytteksi tuli reilusti sokeroitua puolukkahilloa ja vaniljakreemiä. Kostutus puolukkahillon nesteellä.

Päällystys marsipaanilla, jonka värjäsin kaakaojauheella. Marsipaanin alle tuli sokericreme. Koristeet eli viulun osat, tein suklaamassasta. Kielet ovat valkoista marsipaania.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno! :) t.memelia

Helmi.fi kirjoitti...

Todella tasaisesti olet saanut tuon marsipaanin, ei näytä kyllä olevan rypyn ryppyä. Annoitko tuon täytettynä vetäytyä vai kuorrutitko samana päivänä? Minulla on ollut ongelma, että marsipaani alkaa hikoilla ikävästi.

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

helmi.fi: Täytin kakun edellisenä päivänä ja tasoittelin reunoja vähän jo silloin ylijääneellä vaniljakreemillä. Yllätyin, ettei kakku ollut tänäänkään vielä hikoillut, vaikka oli ihan rasiassa. Vähän alareunasta oli nestettä valunut, mutta päällinen oli ok. Oletko laittanut marsipaanin alle sokerikremen vai kermavaahdon? Sokericremen tein kanssa jo edellisenä päivänä, en tiedä vaikuttaako se?

Pelkäsin kyllä kauheasti tuon marsipaanin laittamista, koska aiemmin olen vain epäonnistuneen possun (löytyy tuolta arkistosta) päällystänyt ja nyt nuo minileivokset. Viulun yläpäähän tuli kyllä ryppyjä, mutta kuvakulma on niille armollinen :D

Helmi.fi kirjoitti...

Olen siis koittanut alle kreemiä, rahkakermavaahtoseosta, marmeladia/hilloa ja ties mitä muuta -Ja aina vaan se marsipaani hikoilee. Taidan olla melkoinen tunari, kun en saa onnistumaan sitä. Tässä siis hyvä syy vältellä marsipaanilla kokonaan päällystettyjä kakkuja.

Mutta sinun luomukset ovat ihanat ja tuo väriteema on niin loistava idea että! Toivottavasti saat taas pian blogisi kunnolla toimimaan :)

Sofia kirjoitti...

Tää on hieno :)) Mun sivuilta löytyy äärettömän helppo ja hyvä kreemiohje jonka voi maustaa, värjätä etc.

Sofia kirjoitti...

Niin vielä , kreemi ei päästä kosteutta läpi.

Vaahtera kirjoitti...

Mikä sun sivun osoite on sofia?

Helmi.fi kirjoitti...

Vaahtera: Löysin Sofian blogin, tässä osoite: http://onnenapila.vuodatus.net/blog/1351895

piipa kirjoitti...

Ompas upea kakku =>

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos piipa! :)

Vaahtera kirjoitti...

Ja kiitos myös sofia, olen unohtanut kiittää sinuakin kehuista!

Anonyymi kirjoitti...

Upee kakku! Samalla idealla varmaan onnistuu kitara? Haluisin mieheni bändille sopivan tilaisuuden tullen sellaisen valmistaa. Tuo on niin siistin näköinen että!