maanantai 2. kesäkuuta 2008

Vihreä kerroskakku (Mango-passion-vadelmakakku, gluteeniton ja vähälaktoosinen)

Tämän kakun koristelu vaivasi minua monta päivää. En keksinyt mitä oikein laittaisin päälle, muutakun vihreää ja valkoista kermavaahtoa. Tällainen siitä lopulta tuli:

Alempi pohja on 7 munan pohja, johon on käytetty jauhona pelkästään perunajauhoja. Ylempi on 3 munan pohja, johon laitoin perunajauhon jatkoksi kaakaojauhoa, kun perunajauho loppui kesken. Pienenpää pohja leikkasin halkaisijaltaan pienemmäksi, jotta kakkuihin tulisi kunnollinen kokoero. Tein pohjat jo muutaman päivän aikaisemmin, jotta eivät olleet leikattaessa enää niin hajoavia, kun perunajauhoa ovat.

Täytteeksi tuli:

- 3pss Blåband Mango-Passionmoussea laktoosittomaan maitoon valmistettuna
- 5-6 dl pakastevadelmia (luonnonvattuja)
- 2 prk säilykemangoa

isomman pohjan leikkasin neljään osaan ja pienemmän kolmeen. Kostutin vadelmien nesteellä ja täytin vähän fiilispohjalla. Yhteen väliin moussea, toiseen vattuja ja seuraavaan molempia :D Kuitenkin vähän vuorotellen, ettei tule samaa peräkkäin. Mangot laitoin sellaisina viipaleina, millaisina ne on purkissa. Ne ovat niin pehmeitä, että leikatessa menevät muusiksi ja kakkua leikatessa kyllä leikkaantuvat hyvin.

Päällä Flora vispiä 3prk. Päällystin ensin valkoisella kermalla ja pursotukset tein vihreällä vaahdolla. Värjäsin vihreällä apteekin jauheella ja sinisellä Dr. Öetkerin värillä. Pelkällä apteekin värillä, tulee aika neonvihreää. Vispin sekaan tuli myös vaniljakreemijauhetta 1 rkl per purkki. Pursotukset siksakkia tähtityllalla ja yläreunassa koukeroita. Päällä on suklaaperhonen, johon ohjeita ja malleja antaa kinuskikissa ja ebe. Alemman kakun reunalla on suklaarullia (jotka jossain määrin epäonnistuivat ehkä liian tylsän juustohöylän takia?) ja niihin antaa ohjeita myös kinuskikissa. Kaikki koristeet ovat maidotonta tummaa suklaata.

Kakku oli omasta mielestäni oikein herkullinen. Makea ja raikas juuri sopivasti. Nämä täytteet laitan toisenkin kerran :)

(perhosen toisen siiven yläreuna oli vähän heikko ja katkesi, rikoin toisenkin siiven samanlailla)

4 kommenttia:

Helmi.fi kirjoitti...

Kylläpä näyttää herkullisilta ja varmasti niitä olivatkin :) Hatun nosto myös siitä, että teet tuollaisen kerroskakun, ilman liivatetta. Ihailtavan määrän olet valmistanut herkkuja. Tähän ei voi muuta tuumata, kun että "oi, jospa oisin saanut olla muukaana..."

Vaahtera kirjoitti...

Suurkiitos kehuista!

Minulla on monta ystävää, jotka eivät syö tai ällöävät liivatetta, siksi yritän tehdä sellaisia leipomuksia välillä, jossa sitä ei olisi. Hyvin tuo kakku pysyi koossa, vaikka vähän pelkäsin että ylempi kerros uppoaa läpi, kun perunajauhopohjat olivat niin pehmoisia :D

Kyllä juhlien järjestely vie voimia ja saa unirytmin sekaisin. Onneksi ei ihan heti tarvitse toisia järjestää...:)

Kinuskikissa kirjoitti...

Hurjan hienosti onnistuit suklaaperhosessa, se on kaunis! En olisi uskaltanut heti lähteä noin isossa mittakaavassa sitä valmistamaan, mutta hyvin onnistui ja onhan iso perhonen varsin näyttävä koriste. Muutenkin kerroskakku on näyttää upealta kaikessa vihreydessään ja kuulostaa maukkaalta. Ehdoton juhlapöydän komistus! :)

Ewelyn kirjoitti...

IHANAN värinen kakku!