maanantai 2. kesäkuuta 2008

Turkinpippurileivokset (gluteeniton, vähälaktoosinen)


Juhliini kehittelin tällaiset turkinpippurileivokset, koska aiemmin tekemäni turkinpippurijuustokakku oli niin hyvää. Leivosten tuli olla gluteenittomia, enkä halunnut perus kääretorttupohjaa, joten tein tällaisen riisimuropohjan.

Pohja:
-riisimuroja (tarkista gluteenittomuus)
-n.200g tummaa suklaata
- 100g margariinia

Sulata samassa kattilassa tumma suklaa ja margariini. Varo, ettei suklaa pala pohjaan. Kaada riisimuroja kelmutetulle syvälle pellille, sen verran, että pohja peittyy. Kaada riisimurot kulhoon ja sekoita niihin suklaa/margariiniseos. Kaada seos nyt kelmutetulle pellille ja tasoittele tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
-2 prk flora vanillaa
-2 prk sunnuntai vanilja"tuorejuustoa"
-2 pss Turkinpippureita murskattuna (tarkista gluteenittomuus)
-10 liivatelehteä

Vatkaa vanilla vaahdoksi ja sekoita siihen varovasti tuorejuusto. Sekoita vaahtoon myös varovasti turkinpippurimurska. Liota liivatteet ohjeen mukaan kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. (vedenkeittimellä saa helposti sen kuuman vesitilkan). Anna nestee hiukan jäähtyä ja kaada ohuena nauhana varovasti vaahdon sekaan. Kaada täyte riisimuropohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Leikkaa paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla. Minä koristelin vihreillä karkeilla teemavärin mukaan.

Vinkki: Ohjeen voit tehdä puolikkaana irtopohjavuokaan.

Ei kommentteja: