maanantai 2. kesäkuuta 2008

Minttusuklaaleivokset


Valmistujaisjuhliini tein minttusuklaaleivoksia kinuskikissan ohjeen mukaan. Kiitos ohjeesta, nämä ovat oikein herkullisia!

Tein näistä maidottomia joten suluissa näkyvät tekemäni pienet muutokset.

n. 30 kpl
00aa2.JPG

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kostutus:
¼-½ dl maitoa

Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä (apteekista) (käytin Dr.Öetkerin piparminttuaromia, laitoin sitä n. 2 tl)

Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata (tummaa suklaata, eli yhteensä 150g tummaa suklaata kuorrutteeseen)

00aa2.JPG

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.


Päälle pursotin Sokericremeä lehtityllalla. Tässä senkin ohje kinuskikissalta napattuna:

Sokericreme

(yhden kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä (laitoin piparminttuaromia maun mukaan, veden sijasta)

Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Oman kokemukseni perusteella kreemistä saattaa tulla niin paksua, ettei se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Olenkin lämmittänyt sitä hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Värjäsin cremen vihreäksi juhlien teeman mukaan.

Ei kommentteja: