tiistai 24. kesäkuuta 2008

Mansikka ja Vadelma, eli Heippa vaan! -kakut


Pikkuveljeni jää ensiviikon alusta lomalle päiväkodista ja loman jälkeen ei palaa enää päikkäriin, vaan lähtee kouluun. Siksipä veikka pyysi siskoa tekemään kakkua kavereille ja hoitotädeille.
Hän toivoi alunperin sinistä ja maidotonta T:n mallista kakkua go green "kermalla". Suunnitelmassa tuli kaksi ongelmaa vastaan.

1. Sininen väri on omassa kodissani yli 80km päässä, enkä viitsi ostaa toista samanmoista.
2. Olen kyllästynyt tappelemaan tuon "kerman" kanssa, kun se ei vatkaannu :/

Kiertelin sitten blogeissa yksi päivä ja vastaan tuli mansikkakakku Piece of cake- ja Cake Dream-blogeissa. Siitä se ajatus sitten lähti...
Ensin piti tulla vain yksi kakku, mansikka, mutta sitten kävikin niin, että tuli kaksi :D

Molempiin tein 4 munan pohjan pellillä. Luin jostain, että sokeria pitää olla vähemmän kun jauhoa, joten laitoin sitten hieman vähemmän sokeria, kun kanamunia ja jauhoja. Jauhoja laitoin puolet peruna- ja puolet vehnäjauhoja. Tuli koostumukseltaan oikein hyvä pohja!

Mansikan kokosin tupperware soikeaan mikrolämmitysastiaan ja muotoilin vielä ennen päällystämistä. Vadelma on koottu pyöreään arabian kulhoon.

Mansikka on syönyt:
-Pakastemansikkaviipaleita
-Saarioisen omenahilloa

Vadelma on napostellut:
-Punaisia luonnonvattuja
-Valkoisia puutarhavattuja
-Saarioisen omppuhilloa

Ja kostukkeeksi imivät punaviinimarjamehua.

Marsipaanin alle tein Kaurislapsen äipän maidotonta kreemiä puolitoistakertaisena.
Tässä ohje kopioituna yksinkertaisena:

Maidoton vaniljakreemi

Ota margariini ajoissa lämpenemään!

Laita kattilaan:
-4,5dl mehua
-3rkl perunajauhoa

-6rkl sokeria

Laita levylle ja levy täysille. Sekoita kokoajan kunnes pulpahtaa ja nosta sitten pois levyltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöön (tai noin 30 asteeseen).


Vatk
aa 300g maidotonta margariinia vaahdoksi.

Lisää jäähtyneeseen kiisseliin 3 tl vaniljasokeria.


Tiputtele kiisseliä pikkuhiljaa margariinin sekaan ja vispaa samalla, ettei tule klönttejä. Tarkkaile kreemin koostumusta, sillä koko kiisselimäärää ei välttämättä kulu.


Mansikkakakun päällystin ensin punaisella marsipaanilla ja sitten tein vihreän kannan ja lisäsin illalla tekemäni kirjaimet. (Kirjaimia tehdessä, teki välillä mieli tilata hetipaikalla ne kirjainmuotit...).

Vadelmakakkuun kaulin ensin nauhan alareunaan, jottei vilku kreemi alareunasta ja sitten aloin päällystää marsipaanista muotilla otetuilla ympyröillä. Kanta vihreästä marsipaanista ja kirjaimet niitä eilen tehtyjä. Vadelma olisi voinut olla hieman erivärinen, enemmän vadelmanpunainen, mutta ei ollut millä värjätä :/

Kakut meni kaikki ja oli kuulema hyviä. Pienten ryhmäkin pääs osingoille!

(Ei minun tavoite parempien kuvien kohdalla toteutunut ainakaan tänään, kun tuli niin kiire viedä kakut päiväkotiin. No, jospa joskus opin ottamaan hyviä kakkukuvia...)


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nams, ompas syötävän näköisiä :P t.memelia

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Memelia! :) Kohta syödäänkin teillä kakkua...

hanna sopasta kirjoitti...

Onpas ihanan söpöjä ja varmasti maukkaita =)

Ebe kirjoitti...

Näyttävät ihanan pirtsikoilta marja-kakuilta. Täytteetkin kuullostavat houkuttelevilta :)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos hanna ja ebe! Täytteet olivat veljeni valitsemia :)

kyökkipiika kati kirjoitti...

Onpas kivan pirteät kakut! Erityisesti tuosta Mansikka-kakusta tykkään kovasti!!

Vaahtera kirjoitti...

Kiva kuulla Kati!