sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kinkkukierteet


Helmeilevää -blogissa oli tehty kinkkukierteitä ja minä innostuin kokeilemaan niitä sitten kotona kaappien jämäaineista omalla ohjeversiolla. Päätin tehdä niitä suolapaloiksi kummipojan juhliin ja menivät siellä kaupaksi lähes salamannopeasti. Kannattaa kokeilla, helppoja tehdä!

Kinkkukierteet

- 1pkt Myllyn paras iso lehtitaikina (tai torttutaikinaa)
- 1 ptk Creme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
- 1 pss kinkkukuutioita
- 150g emmentaljuustoraastetta

1. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kinkkukuutiot ja juustoraaste.
2. Leikkaa iso levy pituudesta puoliksi. Kauli osat pidemmäksi ja hieman levyemmiksi. (Tai torttutaikinalevyt pidemmiksi)
3. Levitä täytettä levyille ja rullaa tiukasti pitkittäissuuntaisesti (eli niin, että kääröistä tulee melko lyhyitä, mutta ovat monella kierroksella)
4. Laita rullat hetkeksi jääkaappiin.
5. Leikkaa rullista n. 1cm viipaleita ja paista 200-asteessa 15-20min. kunnes ovat kauniin värisiä.

Minulla tuli tällä ohjeella kolme pellillistä kierteitä ja riittivät 25:lle vieraalle suolapalaksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nammm, ai että oli hyviä :P t.memelia

Meku kirjoitti...

Arvaappa teinkö minäkin jouluksi kinkkukierteitä? Arvaa onko ne vieläkin pakastimessa? Heh, on ne. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nää on aivan ihania! Kiitos :)

Kaisaa kirjoitti...

Kokeilinpa näitä tänään ja oikein hyviä ovat. NAMS!