maanantai 2. kesäkuuta 2008

Hedelmäinen hyydykekakku (maidoton)

kakku on tehty halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Pingotan yleensä irtopohjavuokien pohjalle leivinpaperin, jotta kakun siirtäminen tarjoiluastialle on helpompaa. Paperin reunat voi sitten myöhemmin siistiä.

Pohja:
- 15 kpl digestivekeksejä
- n.75g margariinia sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita murskaan margariinisula. Tasoittele seos vuoan pohjalle.

Täyte:
- 2 prk gogreen vanillaa
- 2prk gogreen eksoottiset hedelmät jogurttia
- 1prk säilykemangoa
- 6 liivatelehteä

Vatkaa vanillat vaahdoksi ja sekoita vaahtoon jogurtit ja pilkotut mangot varovasti. Liota liivatelehdet paketin ohjeen mukaan ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä nestettä hetki ja sekoita se varovasti vaahtoon.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ja kun en tehnyt sittenkään Caipirinhakakkua juhliini, vaikka moni ehdotti, niin koristelin tämän vihreillä hedelmillä, kuten caipirinhaan ehdotettiin. Päällä siis limeä, kiiviä ja viinirypäleitä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

herkullinen!maitoallergiset vaan eiät voi käyttää voita,joten itse olen käyttänyt pohjassa esim juoksevaa sunnuntaita!Täytyy kokeilla tätä...

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos palautteesta. Tarkoitin kyllä margariinia (hopeassa paketissa flora/sunnuntaimargariinia), mutta puhun yleensä voista. Puhun leivänpäällis margariinistakin aina voina, vaikka käytössä olisi margariini, jonka rasvaprosentti on 40. Leivän päällekkin laitettava leikkele on aina makkaraa, vaikka olisi hienoa kinkkua :D Korjasin virheeni tuohon ohjeeseen...