tiistai 20. toukokuuta 2008

Minileivokset ja 10 000 kävijää!Sisko tilasi minulta viime viikolla 20 kpl pienenpieniä leivoksia koulunsa (ammattikorkean) jotain yritystehtävää varten. Toiveena oli pieni koko (2-3cm halkaisija), violetti väri ja tutin kuva. Jouduin koulukiireiden takia yksinkertaistamaan leivosten tekoa ja käyttämään kaupan torttuja.

Nämä leivokset koostuivat minikääretortunpaloista (kaupan, paketissa 6 kpl n. 2,5cm x 7cm kääretorttua), vadelmahillosta ja marsipaanista.

Kunkin viidestä minikääretortusta leikkelin 4 osaan ja päällystin ne ohuella hillokerroksella.
Värjäsin valkoisen marsipaanin sinisellä nestemäisellä värillä ja punaisella jauhevärillä violetiksi. Pyörittelin marsipaanista 20 palleroa ja kaulin ne littanaksi. Päällystin minileivokset marsipaanilla.

Päälle laitoin minitutteja, jotka tein vaaleanpunaisesta (valkoista värjätty punaisella apteekin jauheella) marsipaanista jo muutama päivä aiemmin. Tuttien tuttiosana on sokerihelmi.
Näitä oli kyllä hauska tehdä ja olen niihin tyytyväinen :) Leivokset saivat paljon kehuja ammattikorkeassakin...Luulin, että niistä tulisi ällömakeita, kun on kaupan torttua, hilloa ja marsipaania, mutta minusta ne olivat oikein herkullisia!

Näihin leivoksiin tarvitset siis:
(20 kpl leivoksia)
-5 kpl minikääretorttua
-1 pötkä valkoista marsipaania (+punaista ja sinistä väriä)
-sokerihelmiä
-vadelmahilloa


Huomasin, että se on sitten mennyt tuo 10 000 kävijälaskurissa rikki :) KIITOS kaikille kävijöille! Voit jättää tähän kommenttia ja osallistua niin arvontaan tasaluvun kunniaksi. Kommentin aiheeksi pyytäisin ideoita valmistujaisjuhliani varten. Teemaksi olen päättänyt vihreän värin, joten mitä kaikkea tarjoilua yms. voisi toteuttaa teeman mukaan? Sinulla on aikaa jättää kommentti sunnuntaihin 25.5. klo.12.00 saakka. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken, arvon pienenpienen leivontaan liittyvän palkinnon, kun tässä on näitä pienenpieniä leivoksiakin tehty :)

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kivan näköisiä minileivoksia!
Juhlatarjoiluksi ehdotan Caipirinha-juustokakkua, jonka voisi värjätä vihertäväksi tai koristella esim. limeviipaleilla, kiivillä, vihreillä viinirypäleillä, mintun lehdillä. Ohje kakkuun löytyy mm. täältä: www.santamaria.fi (frozen caipirinha cheesecake) mutta löytyy myös monista blogeista.

Helmi.fi kirjoitti...

Ihania leivoksia. Enpä ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan minikääretortusta, minkänäköistä se on? Hyvä että leivokset olivat mieleisiä ja saivat kehuja. Minä en ole marsipaanihörhellyksiä päässytkään tekemään, kun yleensä on aina tullut pyyntö, että ei marsipaania (ymmärrän, en itsekään kovasti pidä sen mausta).

Mutta mitä tarjoiluihin tulee, vähän tuli ehdotettuakin jo tuohon edelliseen postaukseen ideoita, mutta ei kuitenkaan vihreitä sellaisia. Minäkin olisin ehdottanut tuota caiprinhaa, jossei juustokakkuna, niin muistan että joku oli tehnyt siitä ihan täytekakunkin. Päälle voisi tulla joku vihreä kiille (kiillehän kävisi juustokakkuunkin ja voisi siinä olla makeakin, koska kakku itsessään on aika kirpeä). Lisäksi fetapinaattipiirakaa, vihreitä bebejä, vaahtokarkkeja vihrein nonppareillein ja texmex-voileipäkakkua salaattikoristein. Lisänä voisi olla raikasta vihreää boolia (alkoholitonta), jossa carambolaa.

Jään innolla odottamaan minkälaiset tarjottavat valitset. Ihanaa, että pääset toteuttamaan omat juhlat väriteemalla (salaa toivon, että itselläkin olisi joku vastaava tilanne, mutta eipä ole).

Hyvää alkavaa kesää ja onnea valmistumisesta -jo vähän etukäteen!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja ideoista!

Heli: Caipirinhakakku kuulostaa hyvältä vihreiden hedelmien kera. En ole itse sitä vielä tehnyt, mutta ajattelin huomenna tehdä pienen koekappaleen.

Helmi: Minikääretorttuja saa jyväskylästä ainakin forumin supermarketista. Ne on samanmakuisia, kun tavalliset kaupan mansikkakääretortut, mutta minikokoisia. Noin leivokseen sopivat hyvin kooltaan ja maultaan :) Paljon hyviä vinkkejä kerroit! Virheänonparelliset vaahtokarkit pääsevät heti listalle. Niitä olen muillakin nähnyt juhlatarjoiluissa, mutta ei tullut mieleen itselleni ollenkaan nyt. Eikä varsinkaan nuo vihreät nonparellit. Kiitos onnitteluista ja aurinkoista kevättä sinullekkin :) Toivon, että saat myös tilaisuuden omiin juhliin ja niiden suunnitteluun. Voithan järjestää vaikka vaan kesäjuhlat :)

merewen kirjoitti...

Ihania minileivoksia! Itsekin olin ehdottamassa tuota Caipinra-kakkua, mutta Heli ehti ensin. :) Järjestämissäni vauvajuhlissa oli myös teemavärinä vihreä (ja keltainen) ja tein sinne juuri tuota Caipirinhakakkua, sokerimassa ja marsipaanikoristein, mutta aiemmin olen koristellut samaisen kakun myös vihreillä hedelmillä. :> Myös lime-valkosuklaajuustokakun voisi tehdä vihreällä kiilteellä, itse en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta Hannan keittiöstä löytyy herkullisen kuuloinen resepti -> http://hannaku.vuodatus.net/blog/816779 .
Ja onnea kävijämäärästä!

Aino P kirjoitti...

Hyydykekakkujahan voi tehdä oikeastaan minkä värisenä tahansa, kunhan vain elintarvike väreillä värjää. Kiivin paloja vaikka sekaan. Ei näin illasta kyllä mielikuvitus kovin paljoa leikkaa :). Taidanpa olla ensimmäistä kertaa sivuillasi seikkailemassa. Onnittelut runsaasta kävijämäärästä!