torstai 15. toukokuuta 2008

Iskän synttärikakkuja

Aivan ensimmäiseksi on pakko pyytää anteeksi, etten ole kohta kahteen viikkoon ehtinyt päivittämään blogiani. Nyt alkaa olla kaikki koulujutut tehty valmistumiseni eteen, joten annan itselleni luvan kirjoittaa tänne :)

Tässä kuvassa on kaikki kakut, mitä tein iskän synttäreille. Tavallinen täytekakku, maidoton sydänkakku (piti tulla maidoton pikkukakku, mutta tahdoin tehdä kauniilla sydänvuoalla) ja suklaabanaanikakku kuorrutettuna.


Mansikka-sitruunakakku

Tein tähän 6 munan tavallisen sokerikakkupohjan ja leikkasin sen 4 osaan. Sisälle laitoin pakastemansikanpuolikkaita ja valion sitruunarahkaa. Näitä tuli siis jokaiseen kolmeen väliin, ja rahkaa meni yksi purkki joka väliin. Kostutuksen hoidin sokeroidulla sitruunamehulla. Pursotukset vaniljakreemijauheella vahvistetulla flora vispillä (meni 3 purkkia). Sivulla korinpohjapursotusta ja päällä mitä lie koukeroräpellyksiä :D (nuo marsipaanin viereiset vähän posahteli, kun oli vispi loppumaisillaan sopivasti). Päälle pääsi aiemmin tekemäni marsipaanikoriste.




Mansikka-lakka-vaniljakakku (maidoton)

Tein sydänvuoalla 4 munan tavallisen pohjan ja leikkasin sen kolmeen osaan. Ensimmäiseen väliin laitoin pakastemansikanpuolikkaita ja gogreen vanillaa. Toiseen väliin samat, mutta lisäksi lakkahilloa. Päällä gogreen vispiä 2,5 prk muistaakseni ja marsipaanikoristeita. Että mua otti päähän toi vispi, kun sen ei vatkaudu millään! Koitin tehä kaikkeni, mutta ei! Onko jollain jotain vinkkiä tähän ainaiseen ongelmaani tuon gogreen vispin kanssa? Aiemmin olen tainnut laittaa aina kaakaojauhoa tuon gogreen vispin sekaan, ja nyt kun en laittanut, se oli kieltämättä aika pahanmakuista. Pitää muistaa laittaa sitä ensikerralla, niin tulee parempi maku. Maidoton nuoriherra kuitenkin tykkäsi kakustaan ja moni muukin maistoi mielenkiinnosta sitä.
Päällä on korinpohjapursotusta ja sivuilla ihan perus ylös-alasjuttua.


Sitten vielä banaanisuklaakakkua. Ohje on alkuperäisesti hellapoliisilta ja minä olen napannut sen Marielta täältä: http://www.sekasoppa.vuodatus.net/blog/888958

Minulta se löytyy aiemmin tehtynä täältä: http://vaahteran.blogspot.com/2008/02/banaani-suklaakakku.html

Tähän tein sitruskuorrutteen pelkästä sitruunamehusta ja tomusokerista. Ei siis vettä ja muutama tippa sitruunamehua, kuten yleensä, vaan koko neste sitruunamehua. Minusta se oli ihanan raikasta, eikä niin makeaa, kuin tavallinen tomusokerikuorrutus. Raastin päälle vielä tummaa suklaata. NAMS!


Tällä hetkellä pohdin kuumeisesti omien valmistumisjuhlieni tarjoilua. En osaa päättää mitä tekisin. Millaista kakkua jne. Olin suunnitellut tekeväni viulukakun, kuten Unelmakakut-kirjassa (soitan siis viulua), mutta en nyt pääsekkään helsinkiin ostamaan mustaa sokerikuorrutetta tai mustaa väriä. hmh. Enkä viitsisi tilata pelkkää sitä, kun ne postikulut maksaa "niin paljon". Olen kuitenkin ajatellut, että toinen olisi kermakakku, toinen marsipaani. Kermakakku voisi olla kaksikerroksinen ja marsipaanikakku pieni, mutta hieno ja koristeellinen. Lisäksi pitää olla pikkuruinen kakku maidottomana/gluteiinittomana. Tahtoisin niin monia erilaisia kakkuja ja erilaisia täytteitä, etten osaa päättää yhtään!

Voileipäkakkuja tahdon tehdä ja sitten noita kinuskikissan minttusuklaaleivoksia (jos pääsevät testistäni läpi). Juustokakutkin ois kivoja ja herkullisia.

Ottaisin siis kiitos vinkkejä vastaan paljon!!! ja ideoita yms :) Kiitos!

3 kommenttia:

Helmi.fi kirjoitti...

Onneksi en osannut leipoa, kun valmistuin vuosi sitten -muuten olisin ollut tasan saman ongelman kanssa kuin sinä nyt!

Aika hyvältä kuullostaa idea kermakakusta ja marsipaanikakusta.
Kermakakku voisi olla aika perinteinen, vaikka mansikka- ja valkosuklaamousset. Marsipaanikakkuhan voisi olla päältä valkoinen, jossa olisi musta nuotisto -vai mustaako sinulla ei ollut? Voisihan sen kai tehdä lakustakin taivuttelemalla.

Minä pohdin nyt jo poikani syntymäpäivä tarjoiluja, mutta nehän ovatkin jo lokakuun lopussa (noloa). On se tämä vaan kummaa, kun nykyään kakut pyörii unissakin.

Ihania kakkuja olet tehnyt, mitä ikinä päätätkään valmistujaisiisi valmistaa onnistuvat takuulla.

Heips! kirjoitti...

Kiitokset kommentista!
Nuottikakku olisi tosiaan myös kiva, mutta se musta on juuri se puuttuva aines. Täytyykin pohtia tuota lakua, vaikka siistimpi tulisi marsipaanista..

Kakut kyllä mahtuu ajatuksiin aina! Sitä huomaa vaikka missä ajattelevansa jo tulevia kakkuja :D

Sinun poikasi saa varmaan mieluisan kakun sitten lokakuussa!

Helmi.fi kirjoitti...

Kaurislapsen sivuilla oli muuten aika kaunis kermakakku, johon oli suklaalla tehty nuottiviivasto. Oli kyllä kaunis, ehkä saat siitä jotain lisäideaa. Suklaa voisi olla kiva marsipaanin päälle pursotettuna. Ainakin pysyisi siistinä.

Tiedä vielä lokakuusta, toivottavasti tässä saa tehdä kakkuja vielä ennen sitä, että ehtii vähän harjoitella.

Aurinkoista kevättä ja alkavaa kesää!