lauantai 24. toukokuuta 2008

Caipirinha-kokeilukakku

Huomaathan arvonnan edellisessä kirjoituksessa!!!!


Kokeilin toissapäivänä sitten tuota "kuuluisaa" Caipirinhakakkua. Ja kun kerran kokeilulle lähdettiin, piti näköjään kokeilla kaikkea. Eli kokeilin myös millaiselta kakku näyttäisi värjättynä ja päälle kokeilin tehdä vesimelonipalloja. Minulla ei vielä toistaiseksi ole vihreää väriä juhliani varten, joten kokeilin sitten sinistä tähän.

Tein kakun hellapoliisin ohjeen mukaan, mutta tein vain kolmasosan ohjeesta, sillä vuokani oli pikkuruinen (halk.15cm). Vaniljatuorejuuston tilalle laitoin Philadelphiaa ja pohjaan kaurakeksejä. Päällä on vesimelonipalloja (tehty pariisinperunaraudalla), kiiviä ja tummia viinirypäleitä.


Mausta tuli ensimmäisenä mieleen, kun teimme ala-asteella itse limsaa käyttämällä sitruunahappoa. En oikein tiennyt oliko se siis hyvää vai ei. Kaksi muuta makutuomaria kyllä tykkäsi! Tänään kakku oli minusta parempaa, kuin eilen. Se varmaan johtuu siitä, että kakku oli saanut kauemmin maustua. Nyt kakussa maistui lime vahvemmin ja mietinkin, että siihen voisi sopia suklainen dominopohja. Taitaapa kakku siis loppujen lopuksi päästä kokeeni läpi ja päätyä juhlatarjoiluun.

Ostin muuten tätä varten elämäni ensimmäisen kerran kokonaisen vesimelonin :) Minimanissa oli tällaisia suloisia pieniä vesimeloneja:

2 kommenttia:

Helmi.fi kirjoitti...

Teit siis jääkaappiversion? Minä pidin enemmän jäädytetystä versiosta, jotenkin se oli raikkaampi, eikä niin vahvanmakuinen, kun jääkaapista seuraavana päivänä otettu pala. Ehkä pakastinversio voisi olla helpompi, jos teet paljon muita kakuja, niin tuo voisi tehdä etukäteen ja koristella vasta ennen tarjoilua).

Pohjaahan voi toki muunnella monin eri tavoin vaihtamalla keksejä ja koska tuo kakku on niin hapan, siihen sopisi hyvin makea pohja tai makea kiille.

Millonkas valmistujaisjuhlat ovat, että miten kiirettä sinula pitää näiden leipomusten kanssa?

Anteeksi, että häiriköin täällä mielipiteideni kanssa. Olen vain niin innokas :)

Vaahtera kirjoitti...

Tein joo jääkaappiversion ja minusta juuri se seuraavanpäivän vahvemman makuinen pala oli parempaa :) mutta toisaalta juuri kiireen välttämiseksi pakastus voisi olla plussaa.

Sunnuntaina juhlat tosiaan on ja lauantaina meinaan suurimman osan tehdä, mutta osan jo etukäteen, mitä nyt voi ja kannattaa. Jännittää kyllä jo kauheasti miten kaikki onnistuu, kun tiedän että moni sukulainen odottaa superhyperherkkuja. On hirmuisen vaikeaa sumplia kaikkea kun pitää olla osa gluteiinitonta ja osa maidotonta ja niitä on jossain vaikea yhdistää, kun maidottomat jutut sisältää esim. kauraa. Nyt alkaa ajatukset suuntautua ehkä siihen, että Caipirinhakakku jäis pois, koska aion tehdä hyydykekakuksi sellaisen mihin laitan gluteiinittoman kääretorttupohjan. Caipirinhaan musta ehkä kuitenkin sopis sitten tuo dominotyyppinen pohja. Mutta mun tapaan ajatukset muuttuu vielä siihen saakka, kunnes tarvikkeet pitää ostaa :D

Ethän sinä mitään häiriköi! On hirmuisen kiva lukea sun kommentteja aina :) ja mielipiteitä on hyvä saada kanssa :)