tiistai 29. huhtikuuta 2008

Pizzaa, pizzaa!

Blogi on ollu hiljaisena jo hetken. Suurin syy siihen on tämä inhottava flunssa, joka pitää kuumeen yllä ja vie kaikki voimat. Toissaviikonloppuna tein kotosalla pizzaa, paljon kehutulla Jamie Oliverin pohjalla. Pohjan teko ja pohja olivat kyllä kehujen arvoisia. Kannttaa kokeilla tätä pohjaa, vaikka luulisi sen "ainakäytetynparhaan" pohjan olevan paras. Myöskin tuo folioritiläpaistojuttu kannattaa. Minusta pohja oli pizzerioiden pizzojen kaltainen tällä tekniikalla.

Jamie Oliverin pizzapohja

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4,5 dl durumvehnäjauhoja
suolaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl sokeria
n. 8 g (3/4 pussia) kuivahiivaa


Liuota veteen sokeri ja kuivahiiva. Jauhot ja suola kulhoon, keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen, sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa käsin n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n. 5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se, ja nosta pohjat foliolle. Laita haluamasi täytteet pohjalle ja paista 250 asteisessa uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min.

Täytteitä oli erilaisia. Yksi pizza oli kinkku, ananas, tomaattiviipale, purjo. Toinen broilersuikale, tacokastike, purjo, sipuli, ananas. Ja kolmas oli jauheliha, ananas, tomaattiviipale. Pikkuveli ja sisko saivat omat pikkupizzat mieltymystensä ja rajoitteidensa mukaan. Pohjalla tottakai kaikissa paseerattua tomaattia ja päällä emmentaljuustoa (paitsi pikkuveljellä). Ohjeella tein siis 3 isoa (pizzeriakokoa) pizzaa ja 2 pikkuista lasten pizzaa.

Tässä kinkkupizza ja alempana broilerpizza.

Tässäpä vielä kuva, kun näppärä eskarilainen taittelee meille lautasliinaviuhkoja pizza-aterialle :)

1 kommentti:

kyökkipiika kati kirjoitti...

Samaa mieltä; tosi hyvä tuo pizzapohja!!!!