tiistai 4. maaliskuuta 2008

Pikkuisia halvakakkuja (Maidottomia)

Sain helmikuun Sly paketissa paketin kaakaohalvaa ja aloitin hiihtolomalla kokeilut sen kanssa. Hyvää lomaa- kakun, tein myös senkin takia, että maitoallerginen pikkuveljeni ei saanut serkkumme juhlissa autokakkua. Minun oli silloin tarkoitus tehdä tämä pikkukakku, mutta avainrumban jälkeen en edes ehtinyt maidotonta pikkukakkua ajattelemaan.


Tein kakun pyöreään kulhoon, erään hajonneen kakkupohjan palasista. Sisälle laitoin (muksu) päärynäsose-säilykepersikkapala sekoitusta sekä halvavaahtoa.


MAIDOTON HALVAVAAHTO (Tätä riittäisi ehkä n. 2-3 munan kakun täytteeksi)

- 1 prk gogreen vispiä vaahdotettuna

- 50 g halvaa muruna

- 1-2 rkl leivontakaakaojauhetta


- ripaus fariinisokeria


Pursotukset tein gogreen vispillä, jonka värjäsin aprikoosinväriseksi. Käytin uutta SLY:ltä saamaani pikkumetallityllaa. Todella kauniisti ja suoraan menee nuo kirjaimet :D Mutta kakussa lukee siis HYVÄÄ LOMAA kera hymynaaman :) Vein tämän perheelleni, kun he lomailivat mökillä. Kyllä huomaa eron kun kerran on käyttänyt kunnon tyllaa! Päällä myös muutama sokerihelmi.


Aineksia jäi vielä, joten tein isovanhemmilleni todella pikkuruisen kakun myös pieneen pyöreään kuppiin koottuna. Kakkukupuna toimii keksirasia.

Sisälle tuli halvavaahtoa sekä vadelmahilloa. Päällä on halvavaahtoa (ruskea), johon laitoin vain hieman lisää kaakaojauhetta värin takia. Keskelle sirottelin sabluunalla kaakaojauhosta sydämen, jonka reunustin sokerihelmillä. Pursottelin vielä reunoille aprikoosin väristä Gogreen vispiä, joka oli jo hieman löystynyt (vaikka onkin minulla aina löysää?).


Tässä molemmat kakut.


Ulko-ovella kaivoin laukkuani, kun tarkistin että avaimet ovat mukana. Pikkukakku"kupu" oli isomman päällä je se tietysti tipahti siitä ja pomppi rappukäytävään...


Tältä se sen jälkeen näytti:


Molemmat kakut tuli mökillä kuitenkin syödyksi. Halvavaahto jakoi mielipiteet. Joku tykkäsi paljon, toinen ei yhtään.

1 kommentti:

Kinuskikissa kirjoitti...

Ihanat kakut! Tykkään tosi paljon tuosta sydänkakun koristeluideasta! Mielenkiintoinen tuo halvan käyttö. Joissain leivonnaisissa olen sitä maistanut, mutta ei aivan tässä muodossa.