keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Mummon synttärikakku

Viikonlopun olin perheeni luona toisella paikkakunnalla. Vietimme nuo merirosvosynttärit lapsille, sekä toisetkin merirosvojuhlat sukulaisille. Niistä laitan juttua, heti kun saan äidin kamerasta kuvat. Omasta unohdin ladata silloin akun.


Sunnuntai-iltana toisten juhlien jälkeen ruvettiin pohtimaan pitäisikö mummolle tehdä kakkua maanantaiksi mahdollisten vieraitten varalle. Tekaisin nopeasti pohjan, maanantaiaamuna täytin sen ja lähdin kakku mukanani takaisin opiskelupaikkakunnalle, jossa mummokin asuu. Siellä pikaisesti vatkasin Flora vispin, jota tajusin minulla olevan liian vähän koko kakun kuorruttamiseen. Tekaisin sitten vadelmahillosta, vedestä ja hyytelösokerista kakkuun hyytelöpinnan, joskos sitten flora riittäisi reunoille. Pursottelin reunoille, jonka jälkeen aloin pursottamaan päällisen reunoille vielä jotain. Hupss, flora loppui :( Hyytelöpintaan oli tullut jo tietenkin floraa ja tein sitten loppu florasta siihen tuollaisen "pöydän" Johon laitoin aiemmin väkertämäni kahvi/teepannun ja kupit. Ihan hieno kakusta ehkä silti tuli, mutta seuraavalla kerralla ostan mielummin liikaa flora vispiä, kuin liian vähän. Olisi se kivempi, kun tuo päällisen reuna olisi kaunis...


Kakku oli maultaan hyvä, mutta minun makuun, siihen olisi voinut laittaa 3 väliä, eikä kaksi. Tykkään että on paljon täytettä ja ohuet kakkupohjakerrokset :)


Kakku sai kehuja, sillä että mustikka sisällä oli "erikoista". Sankarin puoliso, eli ukkini sanoi myös, että kakku kelpasi paremmin kuin yleensä kakut :) Taidan tehdä mustikkakakkua uudelleenkin.


Kakkuun tein 6 munan pohjan. Täytteenä mustikoita, vanhan ajan vaniljakiisseliä pienemmällä nestemäärällä (kun vaniljakreemijauheeni olivat täällä omassa kodissani). Hyytelöpintaan laitoin n. 1½ dl vadelmahilloa, n.1-1½ dl vettä ja 1½ hyytelösokeria. Keitin kiilteen ohjeen mukaan ja levitin kakun päälle.


Tässä vielä kuva Sly:ltä saadusta marsipaanista tehdyistä koristeista (kiitos Sly, vieläkin :) )


Minulla ei ole mitään marsipaanityövälinetä vielä, joten käytin apuvälineinä tavallisia ruokailuvälineitä ja alustana muovista leikkuulautaa.

Oho, on mennyt jo 2000 rikki kävijälaskurissa :) Kiitos kaikille kävijöille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iltaa! Huomasin että sulla meni melko pyöreät vierailija luvut rikki oman vierailuni takia. Onnittelu 2500 vierailijasta!

Terkuin,
Anna

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Anna huomiostasi :) Ja myös vierailustasi :)