tiistai 12. helmikuuta 2008

Merirosvosynttärit


Rakastan lastenjuhlia....

Perjantaina veljeni juhli 7v. synttäreitään kaveriensa voimin (hänen ekat kaverijuhlat). Aiheeksi valittiin (kuulema uhkarohkeasti) merirosvot. Lähes jokainen vieras oli teeman huomioinut, mikä oli oikein mukavaa. Merirosvoja vilisi ja miekkailua piti välillä rauhoittaa.

Lupasin äidilleni järjestä nämä juhlat, joten tein kaikki tarjoilut ja keksin ohjelmaa. Ohjelmassa oli: Lapaduu (hitti omilta lastenjuhliltani), aarteenetsintä, musikaaliset lankut (musikaaliset tuolit muokattuna) sekä kapteeni käskee. Lisäksi sai väritellä merirosvoaiheisia värityskuvia ja leikkiä merirosvoelämää :)


Tottakai juhlissa syötiin merirosvoille sopivaa ruokaa, eli:
-Aarresaarikakkua
-Jäälauttaleivoksia
-Miekoilla keihästettyjä nakkeja, viinirypäleitä ja pikkutomaatteja
-Merirosvojen taistelukeihäitä (kurkut ja porkkanat)
-keksejä

Tällaista meillä juotiin: Mehukatti päärynä-kiiwimehua, jossa pohjalla viinirypäleitä ja pinnassa sinisellä elintarvikevärillä värjättyjä jääpaloja. Jääpalat taisi olla aika hitti, kun niitä piti jokaisen lasiin lusikalla jakaa :P
Tässä jäälauttaleivoksia, joihin ohje täällä : http://juhlatar.vuodatus.net/blog/826479


Tässä muovimiekkoilla keihästettynä "pikkusuolaista".Ja tietysti kakku. Aarresaarikakku on kokonaan maidoton. Tein siihen 5 munan kakkupohjan, jonka täytin omenasoseella, mansikoilla ja gogreen-vaniljalla. Kostutuksen hoiti nuo pakastemansikat itse. Kakku kärsi täytettynä junamatkan ja sen vuoksi pyöreästä kakusta tulikin soikea, mutta eihän se mitään. Päällystin kakun gogreen-vispillä, jonka värjäsin siniseksi. Päällä on digestivekeksimurua saarena. saaressa legopalmu ja legoaarrearkku, johon leikkelin hedelmäaakkosia "timanteiksi". Timantit aivan pursuavat arkusta pitkin saarta. Palmun takaa kurkkaa legomerirosvo ja vasemmalla on lisäksi 7-kynttilä. Sankarille kakku maittoi ja muillekkin toki.

Alkuperäinen suunnitelma oli SLY:ltä saatu sininen marsipaani kakun päälle, mutta yhden vieraan manteli/pähkinäallergia esti sen.

Tälläiset oli nämä merirosvojuhlat :)

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Onpas ihanat teemaan sopivat tarjoilut!!

Kinuskikissa kirjoitti...

Aivan ihanasti sovellettu leipomukset teeman ympärille! Uskon, että päivänsankari muistaa nämä synttärit vielä aikuisenakin. :)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos paljon kehuista Kirsi ja Kinuskikissa :) Näitä juhlia odotin varmaan kauemmin kuin sankari, hih!

nohanna kirjoitti...

Aivan älyttömän makee kakku! Ja kaikki muukin. Vastavierailulle tulin käymään, näyttää kivalta blogilta,täytynee tarkemmin tutustua:) Saa linkittää!

Sofia kirjoitti...

Kivannäköiset juhlat oli! Tulin hakemaan inspiraatiota pikkusiskoni merirosvojuhliin. Näin ajoissa kuten aina, juhlat kolmen päivän päästä :DD (eikä mitään ehty, mutta ei se mitään)
Tosi makee kakku! Vois tehdä samanlaisen...