sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Banaani-suklaakakku


Torstain kesteille tein banaani-suklaakakkua. Ohjeen bongasin Sekasopan Marielta, mutta alkuperäinen ohje on kuulema hellapoliisilta. Kopioin ohjeen lähes suoraan täältä:
Banaanikakku
100g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5dl kermaa
2-3 kplbanaania
1, 5 dl suklaarouhetta
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Sekoita taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja/ tai suklaarusinat. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan.

Tein vesitomusokerikuorrutuksen ja värjäsin sen uudella aprikoosi-värilläni. Kuorrutuksen kanssa minulla oli ongelmia, koska tein ensin mokkapalakuorrutteen, mutta siitä tuli liian jähmeä, ennen kuin sain sen kakun päälle. Tein tilalle tuon vesitomusokeriversion ja tomusokeri loppui kesken, joten kuorrutus on aika ohutta (ja oli valuvaa). Koristeena siis nonparelleja.
Kakku oli hyvää :P ihana ohje! Kakku meni kesteillämme ihan kokonaan ja kehuja sai, onneksi, vaikka aika kauhea ulkonäkö onkin! Tein muuten kaksi kakkua, tuossa kuvassa olevassa on maitosuklaarouhetta ja toiseen tuli tummaa suklaata. Jälkimmäisestä puolet maisteltiin kaverin kanssa ennakkoon ja puolet meni pakkaseen vierasvaraksi.
Kuorrutuksen voi siis hoitaa myös suklaalla tai muulla tahtomallaan kuorrutteella.

Ei kommentteja: