tiistai 29. tammikuuta 2008

Vadelma-vaniljakakut

Minulta tilattiin kakkua 40 hengelle.

Tein kaksi 7 munan kaakaokakkupohjaa. (kuvassa näyttää vaaleiltapohjilta, koska korppujauhopinta antaa sen kuvan. Sisältä ovat tummempia)


Sisällä:


-Vaniljakreemiä, jota tein kahteen kakkuun 4 dl:sta jauhetta


-Vadelmahilloa meni 700g kahteen kakkuun


-Vadelmia 6 kpl 200g pussia


-Kostutin vaniljamaidolla
Tässä Flora vispi-kerros jo sekä suklaapinta (sulatettua suklaata pursotettu leivinpaperille).

Ja tässä kakut lähtövalmiina. Reunoille laitoin SLY:ltä saatuja punaisia nonparelleja.

Pursotukset on Flora vispiä, jossa purkkia kohden 1 tl (Oikea määrä on 1 rkl, olin vahingossa lukenut väärin!) vaniljakreemiä kinuskikissan ohjeen mukaan. Pursotin Bruno pursotuspussien mukana tulevalla vihreällä tyllalla. Tykkäsin enemmän käsitellä sitä kertakäyttöstä muovipussia, kun tupperin kestävää.
3 kommenttia:

maria chocomum kirjoitti...

Hei! Näistähän tuli hienot. Täytteetkin kuulostaa ihanilta. Alkaa tekeen kakkua mieli :)

Kinuskikissa kirjoitti...

Upeat, upeat kakut! Aina oppii jotain uutta, tässäkin ihastutti tuo suklaakoristelu. Miten siirsit suklaakoristeen kakun päälle?

Tuo vaniljakreemijauheen sekoitussuhde oli muuten 1 rkl, ei tl... Minäkin käytin ennen muinoin muovista pursotustuubia (tai miksi ikinä sitä kutsuiskaan). Tupperin se ei ollut, mutta varmasti vastaava. Kuvittelin, että pursotuspussi on ihan alkeellinen homma. Mutta kun pursotus ei ottanut onnistuakseen niin kävelin Kokkipuotiin, jossa mulle myytiin tuo pursotuspussi tylloineen. Ah autuutta, mikä ero! Eli suosittelen lämpimästi.

Linkitin muuten sinut!

Päitsyli kirjoitti...

Ihanan näköiset kakut!
Kiitos maapähkinävoivihjeestä! Resepti kiinnostaa ilman muuta, jos vain viitsit sen minulle kirjoitella :) Sähköpostiosoite löytyy blogistani.