torstai 3. tammikuuta 2008

Glögikakku

Jouluaaton kahvipöytään tein glögikakkua googlesta löytämälläni ohjeella:


http://www.mv.helsinki.fi/lkaislan/tmp/
glogikakku.txt
Pohja:
150 g voita
300 g piparkakkuja

Täyte:
1 prk (n. 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (2 dl) kermaa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
5 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä

Päällystäyte:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

- Murskaa keksit pieneksi + lisää sula voi. Sekoita,
painele
(irtoreunaisen) vuoan pohjalle.
- Vatkaa munat + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan tuorejuusto varovasti sekoittaen.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Kuumenna glögi, sulata siihen liivatelehdet, joista on
ylimääräinen vesi puristettu pois.
- Sekoita (tarpeeksi jäähtynyt) glögi ja mausteet
juustoseokseen.
- Lisää vaahdoksi vatkattu kerma.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

- Laimenna päällystäytteen glögi ja kuumenna, lisää
liotetut
liivatelehdet.
- Kaada (tarpeeksi jäähtyneenä!) tarpeeksi hyytyneen
kakkutäytteen päälle varovasti.
- Laita kylmään hyytymään.

En kylläkään saanut siihen aikaan aatonaatonillasta
mistään glögitiivistettä, joten tein sekoituksen
mustaherukkamehutiivisteestä
valmiista glögistä
ja piparkakkumausteesta.
Enkä tehnyt kakkuun tuota glögipäällistä
ajanpuutteen takia.
Hyvää oli :)
Koristeena on kanelitankoja ja piparimurua.

(HUOM! Vaihdoin blogimallia
uuden vuoden kunniaksi :) )

1 kommentti:

Coco-Nuts kirjoitti...

Hei Vaahtera! SLY:n kautta tvnne eksyin... Kivan oloinen resepti, tuota pitääkin kokeilla joskus :)