keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Vadelmajuustokakku



Nämä tarjoilut ovat siskoni 2v. juhlista, joissa oli nalleteema (samoilta juhlilta siis kuin nalletäytekakku). Etualalla nallemuoteilla tehtyjä tiikerikakkuja (minun ja äidin yhteistyötä jälleen) ja takana joku iloinen vadelmajuustokakku. Ohje löytyy varmaan www.reetta.net -sivuilta, sillä olen tulostanut sen joskus kaupassa olevasta reetta reseptipalvelusta. Juustokakku on oikein herkullista :)

Nallemuotit löytyivät tokmannin alekorista joskus, muistaakseni hintaan 10 centtiä kpl ja niitä on minulla 6 kappaletta. Hyviä löytöjä voi siis tehdä mistä vain :)

Tässä ohje Reetan sivuilta, kun nyt jaksoin sen etsiä. Tykkään kyllä enemmän digestivepohjasta tässä kakussa.


Vadelma-vaniljakakku
Valmistusaika: 40 min Hyytymisaika: 2-3 h

·Pohja:
·175 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)

·50 g voita
Täyte:
·8 liivatelehteä
·1 rkl vadelmamehua/kuumaa vettä
·4 dl vadelmia
·150 g m
aitorahkaa
·3 dl ku
ohukermaa
100 g van
iljatuorejuustoa
·1 dl sokeria
·2 tl vanilliinisokeria

·Päälle
·6 dl vadelmia
·1 dl hyytelösokeria
·2 dl vadelmamehua


1. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Hienonna keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min.

4. Soseuta vadelmat ja vaahdota kuohukerma.

5. Purista liivatelehdet ja liuota kiehuvaan mehuun.

6. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

7. Koristele hyytynyt kakku vadelmilla.

8. Kiehauta vadelmamehu ja lisää siihen hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kiehauta, anna jäähtyä 2-4 min. Levitä liemi lusikalla vadelmien päälle.Halutessasi voit koristella valmiin kakun kermavaahdolla.

Lähde: Reetta.net

6 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Vadelma-vaniljakakun ohje kuulostaa hyvälyä :P Minkä kokoseen vuokaan tästä tulee? 24cm halkasija?

Vaahtera kirjoitti...

En kyllä muista minkä kokoinen äitin vuoka on, millä tämän olen tehnyt. Mutta loogisestihan jos teet esim. 28 cm vuokaan, niin siitä tulee matalampi ja 24 cm vuokaan korkeampi. Luulen, että äidin vuoka on jossain 24cm kieppeillä.

Kiva kun vierailit blogissani ja tervetuloa uudestaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mietin, että millaista vadelmamehua olet käyttänyt vadelmahyydykekakkuun? Ensimmäiseksi vadelmamehua ajatellessa minulle tulee mieleen pillimehut. Ovatko ne käyttökelpoisia? Ihania ohjeita muuten sinulla ja tosi suloinen ja kaunis blogi! :)
Terveisin Marja

Vaahtera kirjoitti...

Trip mehuja en ole koskaan käyttänyt tällaiseen, mutta kaipa nekin kävisi? Muistaakseni mehu oli jotain ekström-tyyppistä tiivistemehua, mit itse käytin? Vadelmamehun voi tietysti myös korvata jollain muulla punaisella mehulla, mutta hiukanhan se makuun sitten vaikuttaa ainakin tuossa kiilteessä. Toki myös itsetehty vadelmamehu käy!

Kiitos :)

Heidi H. kirjoitti...

Tein ja oli ihan superhyvää! Tämä ohje pääsee ehdottomasti suosikkieni joukkoon :)

Vaahtera kirjoitti...

Heidi H: Kiva kun tykkäsit myös :)