maanantai 3. joulukuuta 2007

Taatelikakkua olkaa hyvä!




Tänään, tai oikeastaan eilen, minulla oli illalla vieraita. Meillä oli eräänlaiset pikkujoulut ja toki siellä täytyi olla hyvää syötävää. En yhtään tiennyt edes, kuinka moni tulee, enkä tuoko kaikki mukanaan jotain syömistä, joten minun oli "pakko" leipoa jotain. Päätin sitten tehdä taatelikakkua, jonka reseptin löysin mummoni vanhasta maustekaapista. Pienessä paperlapussa lukee -59, joten resepti on siis luultavasti vuodelta 1959. Sen voi päätellä siitäkin että siinä sanotaan "keitä hiljaisella tulella". Sillä eikös tuohon aikaan ollut vielä paljon puuhelloja käytössä? No, taatelikakku oli omasta mielestäni oikein makoisaa, enkä ollut ennen itse tehnyt sellaista. Kyllä se näytti kelpaavan vieraillekkin, vaikkakin ystävieni tekemä suklaapalakakku taisi saada suuremman suosion. Mutta kannustan silti kaikkia, jotka tämän lukevat, leipomaan vaikka mummolle joululahjaksi herkullista taatelikakkua :)




TAATELIKAKKU


160 g (Laitoin koko 250g paketin ja hyvää oli) siemenettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita (margariinikin käy)
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitorahkaa
1 tl vaniliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja




Keitä taateleita, vettä ja voita hiljaisella tulella (eli siis miedolla lämmöllä), kunnes taatelit menevät rikki ja jäähdytä seos (Itse en ehtinyt jäähdyttää, joten ei varmaan ole niin vakavaa, jos sitä ei tee). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää maitorahka ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniliinisokeri ja kohotusaineet. Lisää lopuksi jäähtynyt taateli-voiseos. Paista kakkua 180 asteessa n. 1 tunti.

Ei kommentteja: