maanantai 3. joulukuuta 2007

Kasvispiirakka (maidoton)


Vieraita varten tein myös suolaista piirakkaa, jonka täytteen olen ottanut joskus jostain netistä. Piirakka meni viimeistä palaa myöten, joten se oli oikein onnistunutta.
Tässäpä ohje:

Pohja:

1 pkt Myllyn paras ruistaikina (500g/2 levyä) (maidoton)

Täyte:

4 porkkanaa
puolikas purjo
2 kanamunaa
2 dl soijaruokakermaa
mustapippuria
suolaa
tuoretta tai kuivattua basilikaa (itse laitoin 1 tl kuivattua)

Anna pohjan sulaa huoneenlämmössä 1 h. Kuori ja raasta porkkanat, Halkaise pituussuunnassa purjo, pese se ja viipaloi. Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada porkkanaraaste ja purjosilppu kattilaan kiehahtamaan hetkeksi (muutamaksi minuutiksi). Voitele piirakkavuoka ja painele ruistaikina sen pohjalle (molemmat levyt). Valuta kasviksista vesi pois ja kaada ne vuokaan. Sekoita kulhossa kerma, munat ja mausteet ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 45-> minuuttia.

Ei kommentteja: