maanantai 10. joulukuuta 2007

Possukakku

Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin kokeilla possukakun tekemistä ja samalla kokeilla ensimmäistä kertaa koko kakun kuorruttamista marsipaanilla. Ennen olen tehnyt vain ruusuja yms. Näin ruokakaupassa pikkuisen (fazerin?) possukakun ja tahdoin tehdä samanlaisen pienen. No Kakustani tuli ISO ja yksi pötkylä marsipaania päällystämiseen ei todellakaan enää riittänyt. Possusta tuli iso ja lihava possu, jolla on päällään säröinen ja mutruinen marsipaani :D No, eiköhän se omalle perheelle kelvannut.

Tein siis suklaakääretorttupohjan jonka leikkelin palasiksi. Pohjasta tuli melko paksu, joten sekin teki oman asiansa possun suureen kokoon. Sisälle laitoin gogreen vispiä (maidotonta "kermaa", sillä veljeni on maitoallerginen), jonka maustoin kaakaojauholla ja pilkoin sekaan tummaa (maidotonta) suklaata. Tämän vaahdon lisäksi laitoin sisälle banaaniviipaleita. Vaahtoa tuli myös päälle marsipaanin alle. Possu kyllä näyttää oikeasti siltä, että tarvitsen paljon harjoitusta suunnittelussa ja suhteuttamisessa :D

Ainiin, possu heiluttaa saparollaan suomenlippua :D

1 kommentti:

maria chocomum kirjoitti...

Hyvinhän tämä possu on onnistunut. Piti tulla heti kurkkaamaan ku olit jättäny mulle kommenttia ;)