lauantai 22. joulukuuta 2007

20v. kakku ja MMF-kokeilu



Lupasin tehdä siskolleni synttärikakun ja koska hän on maitoallerginen, tavallinen kermapäällystys ei sopinut. Päätin kokeilla ensimmäisen kerran tuota vaahtokarkkitaikinaa. Mielestäni se oli paljon helpompaa käsitellä, kuin marsipaani, vaikkakin vaivaamisvaihe oli aika sotkuista ja tuskaista. Huomasin ainakin että käsiin kannattaa laittaa tarpeeksi öljyä vaivatessa ja leipoessa pöydälle tarpeeksi (oikeasti tarpeeksi!) tomusokeria. Värjäsin ja maustoin MMF:n kaakaojauheella.

Kokeilin myös ensimmäisen kerran hyydyttää kakun sisuksen ja tälläinen täyte siihen tuli:
-YOSA-maidotonta metsämarjajogurttia 500g
-2prk GO GREEN vaniljakastiketta
-1 dl vadelmahilloa
-2tl vaniljasokeria
-½ dl marjamehua
-n. 7 liivatelehteä

Tein siis aivan tavallisen 6 munan kakkupohjan, jonka leikkasin 4 osaan. Vatkasin vaniljakastikkeet vaahdoksi ja sekoitin siihen jogurtin, hillon ja vaniljasokerin. Liotin liivatteet ohjeen mukaan vedessä ja liuotin ne kuumaan marjamehuun. Lopuksi sekoitin marjamehun muun täytteen sekaan.

Täytin kakun kelmulla vuorattuun vuokaan ja laitoin yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä sivelin vadelmahilloa pintaan ja kaulitsin MMF-taikinan levyksi ja laitoin levyn kakun päälle. Sitten kostutin 2 ja 0 numerot pintaan ja painoin märkään kohtaan sokerihelmiä. Tein vielä MMf-taikinasta reunuksen kakun alareunaan.

1 kommentti:

mariiqa kirjoitti...

Heips! :) Vastavierailulla olen. :) Mäkin kokeilin tuossa kerran tota vaahtokarkkitaikinaa, mutta mä onnistuin tekemään siinä jotain väärin.. Kaikki kun aina kehuu että on niin helppo käsitellä ja muovata, mutta munpa taikinani ei ollut. Sitä ei MILLÄÄN meinannut saada kaulittua, eikä siitä ikinä tullut niin ohutta kuin piti, vaan jäi sellaiseksi puolen sentin paksuiseksi lopultakin, kun ranteet oli kaulimisesta jo niin hellänä ettei jaksanut mitään.. Mikähän mulla meni pieleen.. Mutta hienon kakun sait sinä onnistumaan!!!